Składniki na dwie porcje: szklanka mleka (dla uczulonych na laktozę może być to mleko ryżowe, koksowe, jęczmienne, migdałowe, mleko z kaszy jaglanej lub ewentualnie woda), pół szklanki dobrze ugotowanej kaszy jaglanej (może być więcej, gdy ktoś woli gęstszą konsystencję), ok. 6 suszonych daktyli, łyżka oleju kokosowego, dowolny owoc lub mix owoców (np. banan, mango, maliny, truskawki, etc.). Można dodać wanilię i cynamon oraz kilka kropli cytryny. Daktyle można zastąpić innymi owocami suszonymi (np. żurawiną, morwą, morelami). Wszystko razem miksować prze 1 minutę.
Fot. AJ
Znowu apetycznie się zrobiło;) Trzeba wypróbować. Zdjęcie fajne. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńShake pyszny!;) Udało się wreszcie zrobić;) Tylko dla mnie trochę za słodki. Następnym spróbuję zrobić z wodą a nie z mlekiem, może będzie mniej słodki.
OdpowiedzUsuńMożna dodać więcej soku z cytryny, wtedy nie będzie tak słodko;)
Usuń