Kolejna propozycja dla smakoszy;) Tym razem bio-batoniki
orzechowo-daktylowe, dostarczające sporej dawki energii. Niezawodne, gdy "na szybko" trzeba przygotować coś dobrego i zdrowego.
Składniki: 50 g słonecznika łuskanego, 60 g pestek
dyni, 40 g sezamu, 2 jajka całe, 2 łyżeczki miodu, 100 g orzechów
włoskich, 140 g orzechów nerkowca, 500 g suszonych
daktyli. Wykonanie: wszystkie składniki wrzucić do naczynia
miksującego 2 min/obr 6. Rozgrzać piekarnik 180 °C. Blaszkę wyłożyć
papierem do pieczenia. Całą masę przełożyć do blaszki, ugnieść łyżeczką.
Piec 20 min. Odstawić do ostygnięcia. Ostygniętą masę pokroić na prostokąty. Smacznego;)
Fot. AJ
Ja do tych ciasteczek, dodałabym jeszcze jakiś "kawałek" dobrej muzyki;)
OdpowiedzUsuńhttps://youtu.be/-TGKJ9MgCOQ
Z serdecznym pozdrowieniem:)aga;)
Aga, po pierwsze cieszę się, że się odezwałaś po długich miesiącach (a może latach nawet?) ;)
UsuńPo drugie, dziękuję za link do super muzy.
I serdecznie Cię pozdrawiam